
HOOFDGERECHT - 15 MIN + 40 OVENTIJD - 4 STUKS
Ingrediënten
2 hokkai pompoenen
250 gr andijvie
1 uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
125 gr freekeh
75 gr rozijnen
50 gr geraspte kaas
peper en zout
gemalen komijn
Bereiding
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen en schraap de pitten en draden er uit. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en zet ze 25 min in de oven. Kook ondertussen de freekeh gaar. Fruit het uitje en de knoflook aan in een koekenpan of wokpan.
Voeg de andijvie toe en laat slinken. Schep de freekeh en de rozijnen er door. Breng het mengsel op smaak met komijn, peper en zout. Schep de vulling in de pompoenen en bestrooi met kaas. Zet de gevulde pompoenen nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb