
Ingrediënten:
Deeg: 1 vanillestokje (1 zakje vanillesuiker), 260 gr. boter, 135 gr. poedersuiker, snufje zout, 375 gr. patentbloem (gezeefd).
Glazuur: half vanillestokje (half zakje vanillesuiker), 225 gr. poedersuiker, 10 gr. maïzena, 20 gr. eiwit.
Deeg: -Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
-Doe de boter in een mengkom samen met vanillemerg, poedersuiker en een snufje zout. mix kort door tot de suiker is opgenomen.
-Voeg bloem toe en mix tot een glad deeg.
-Hel het deeg over op een werkbank en kneed even door.
-Rol het deeg uit tot een deegplak van 14 x 39 cm. Snijd er vervolgens twee plakken van 7 cm van. gebruik een liniaal om het deeg op te meten.
-Leg de plakken op een snijplank in de vriezer en koel af tot harde plakken.
Glazuur:
-Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
-Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom.
-Voeg op gevoel het eiwit aan het beslag toe tot een goed strijkbaar glazuur. het moet niet te glad, maar ook niet te stijf zijn.
-Haal de deegplakken uit de vriezer.
-Strijk het glazuur uit over de deegplakken. (Als je het leuk vind, kan je de randjes van de deegplakken met een betonsteker(kartelsteker) afsteken, voor "golfjes" te maken.)
-Vet een bakplaat in.
-Leg de koekjes op de bakplaat. laat een tussenruimte van 2 cm over tussen de koekjes.
-Afbakken: de koekjes mogen eigenlijk geen bovenwarmte hebben. Als uw oven geen aparte onderwarmte - functie heeft, schuif dan een extra bakplaat over de koekjes om de bovenwarmte tegen te houden.
-Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.
-Laat afkoelen op een rooster.
Maak jouw eigen website met JouwWeb