
Romig & gezond pompoensoep recept
is heerlijk romig, gezond en hartverwarmend. Dit pompoensoep recept staat garant voor een overheerlijk soepje.
Ik eet hem vooral graag in de herfst en wintermaanden. Is het buiten koud en nat?
Verwarm je dan van binnenuit met deze zelfgemaakte voedzame pompoensoep. Geen kant-en-klaar soep vol suiker en E-nummers. Maar gemaakt van verse en natuurlijke ingrediënten. Je moeder zal zo trots op je zijn. En je zult er een heerlijk voldaan gevoel van krijgen.
Bereidingstijd
De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten. Daarnaast duurt het garen van de pompoen in de oven ongeveer 45 à 50 minuten + 10 minuten afkoeltijd. De totale bereidingstijd voor dit pompoenrecept is ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Het is geen recept wat je snel op tafel hebt staan maar je vrienden en familie zullen onder de indruk zijn. Het resultaat is troostend, romig, hartig, subtiel zoet, perfect gekruid, bevredigend en gezond. Wat wil je nog meer?
Dit pompoensoep recept is veganistisch en glutenvrij.
Benodigdheden: blender of staafmixer.
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine (biologische) pompoen 1000 gram, 2 sjalotten, fijngesneden, 3 teentjes knoflook, geperst, Kokosmelk, pakje of blikje (zonder toevoegingen) 250 ml, 2 kopjes groentebouillon (zelfgemaakt of van blokje) 470 ml, ¼ theelepel zeezout, Een mespunt à ¼ theelepel chilipeper
Naar smaak ¼ theelepel kaneel, ¼ theelepel nootmuskaat, 2 eetlepels extra vierge olijfolie 30 ml
Maak jouw eigen website met JouwWeb